Cand vine vorba de acest proces indelungat de planuire a nuntii, niciodata nu este prea devreme sa incepi sa te gandesti la mult prea importanta lista de invitati.
Probabil ca primul impuls pe care il vei avea este sa te apuci sa suni cat mai multi oameni, carora sa le dai vestea cea buna si pe care sa-i inviti verbal. O astfel de actiune pripita nu poate sa-ti aduca decat probleme, asa ca ia o gura de aer, calmeaza-te si gandeste rational. Pentru a sti cum sa faci o lista de invitati perfecta, citeste sfaturile urmatoare.
Ce va doriti, cu adevarat, tu si logodnicul tau ? In primul rand, asigura-te ca sunteti pe aceeasi lungime de unda si ca amandoi va doriti acelasi lucru. Daca nu, cautati o cale de mijloc. Daca tu iti doresti o nunta mare, cu cat mai multi invitati, iar logodnicul tau isi doreste o nunta mica, intima, doar cu prieteni apropiati, incercati sa cadeti de acord asupra unei cai de mijloc a unei nunti medii. Asa ca, inainte de toate, stati impreuna si puneti-va intrebarea : "Ce fel de nunta ne dorim?". Vreti o nunta enorma, cu o lista de invitati de 300 sau una mai intima, cu doar 30 de invitati?
Cati invitati va permiteti sa primiti ? Cand vine vorba de lista de invitati, unul dintre cei mai importanti factori este bugetul, asa ca fii realista! Intreaba-te ce este mai important: sa ai multi oameni, dar cu o calitate a decoratiunilor si a meniului mai slaba sau mai putini invitati, dar pe care sa iti permiti sa ii impresionezi si sa ii rasfeti cu cele mai elegante meniuri, decoratiuni si marturii de nunta? Aminteste-ti ca indiferent de stilul nuntii tale, orice persoana in plus implica un cost mai mare, asa ca daca ai un buget destul de redus, o nunta mai mica este solutia ideala.
Ce persoane sunt atat de importante incat nu va puteti imagina mergand la nunta fara ele ? Aceste persoane pot fi oricine, rude, prieteni, colegi de munca sau mentori. Primii pe care trebuie sa ii treci pe lista de invitati si de altfel, primii pe care trebuie sa ii inviti, sunt persoanele cele mai apropiate si importante tie si logodnicului tau. Mai intai treci pe lista toti membrii familiilor voastre, apoi cei mai apropiati prieteni si doar mai apoi, daca bugetul va mai permite, alti prieteni si eventual, parteneri pentru persoanele singure.
Fa o lista cu persoanele pe care, sub nicio forma, nu va doriti sa vina la nunta voastra. Este vital sa stabiliti aceasta lista inca de la inceput, pentru a sti si pentru a nu invita din greseala vreo persoana pe care partenerul nu si-ar fi dorit-o acolo. Aceasta "lista neagra" poate include fosti iubiti, persoane care au tendinta de a bea foarte mult alcool si care pot cauza probleme, persoane pe care unul dintre parteneri nu le cunoaste sau parteneri pentru invitatii singuri (o optiune care ar putea creste foarte mult costurile de nunta).
Invitatiile. Odata ce ai trecut, impreuna cu logodnicul tau, peste aceste intrebari preliminare si v-ati decis asupra unui numar de invitati si asupra persoanelor pe care le veti invita, e timpul sa faceti invitatiile de nunta. Pentru a evita orice problema si pentru a fi cat mai organizati, tu si viitorul tau sot va trebui sa faceti o alta lista (pentru a va fi mai usor, e recomandat sa faceti una in Excel) in care veti trece numele invitatilor, adresele si numerele de telefon, pentru a sti unde sa trimiteti invitatiile si cum sa-i contactati pe cei invitati.
SURSĂ ARTICOL: ViitoareMireasa.ro
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu