Asa cum probabil ca te-ai obisnuit deja pana acum, tot ce tine de organizarea si planuirea nuntii tale trebuie facut cu rabdare, cu grija si cu cea mai mare atentie. De aceea, si cand vine vorba de comanda tortului va trebui sa tii cont de cateva lucuri.
In primul rand, ai grija sa vorbesti cu cofetarul preferat din timp, pentru a te asigura ca acesta va avea timp si va dispune de materialele necesare pentru a-ti face tortul perfect inaintea nuntii. Pentru a scapa de orice grija, ai putea chiar vorbi cu cofetarul cu 6 luni inainte ca nunta ta sa aiba loc, pentru a evita orice fel de problema. In plus, inainte de a contacta cofetarul, stabileste-ti un buget, o suma de bani pe care vei fi dispusa sa o cheltuiesti pe tortul de nunta. Facand asta si spunandu-i bucatarului cam in ce suma ai vrea sa te incadrezi, vei fi sigura ca acesta nu iti va oferi optiuni de care sa te indragostesti, dar pe care sa nu ti le poti permite.
Intalnirea
Ai mare grija sa te intalnesti fata in fata cu cofetarul tau pentru a-ti crea o impresie generala asupra acestuia. In urma unei astfel de intalniri, iti poti da seama de foarte multe lucruri, poti vedea daca este potrivit pentru o astfel de treaba, daca este curat, daca are experienta necesara. In plus, la o astfel de intalnire poti vedea portofoliul cofetarului, care iti va prezenta modele de tort pe care le poti incerca si care ti s-ar putea potrivi.
De asemenea, ai grija sa stii dinainte ce ti-ai dori sa contina tortul tau de nunta, de la elemente speciale si pana la anumite arome, creme sau fructe. Asemanator, ai grija sa-i spui cofetarului ce nu iti place si ce nu iti doresti sa vezi la tortul tau, spune-i ce arome iti displac si ce modele ti se par nepotrivite.
Daca bugetul tau este unul destul de restrans, poti cobori costurile tortului tau de nunta prin alegerea unui design simplu si prin folosirea unor decoratiuni simple si naturale, cum ar fi fructele sau florile naturale.
Design - de cele mai multe ori, etajele torturilor de nunta au forma rotunda, dar asta nu inseamna ca nu poti alege o forma patrata sau dreptunghiulara (care iti pot oferi si mai multe portii). Daca vrei niste forme mai speciale, poti alege chiar si torturi in forma de inima, torturi ovale, triunghiulare sau le poti chiar combina intre ele, folosindu-te de un suport etajat pentru torturi.
Aroma - la fel de importanta ca si designul tortului, daca nu chiar mai importanta. Din fericire, ai o intreaga paleta de arome din care iti poti alege combinatiile preferate. Ai mare grija, insa, pentru ca trebuie sa alegi niste combinatii care sa fie apreciate si de restul invitatilor, nu doar de tine. Daca vrei sa le oferi invitatilor cat mai multe optiuni din care sa aleaga, poti alege cate o combinatie diferita pentru fiecare etaj al tortului tau.
Marime - in momentul in care vei face o comanda de tort, trebuie sa stii (macar aproximativ) cati invitati vei avea, pentru a te asigura ca fiecare invitat va primi o portie potrivita, pe de-o parte, si pe de alta, ca nu vei ramane dupa nunta cu prea mult tort ramas. Pentru a-ti forma o impresie, trebuie sa stii ca in general, un tort cu 3 etaje ar trebui sa fie potrivit pentru cel putin 80 de invitati.
Comanda - inainte de a da comanda finala, asigura-te ca nu exista vreun cost ascuns, de care sa nu fi aflat pana atunci. Afla daca transportul este inclus in pret, afla cat timp poate cofetarul sa pastreze tortul si daca designul este unul mai special si mai complicat, afla daca aranjarea tortului la restaurant este inclusa in pret si in servicii.
SURSĂ ARTICOL: ViitoareMireasa.ro
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu